Over ons

V&S is een foodspecialist op het gebied van gemaksvoedingsproducten variërend van ambachtelijke spiezen, fingerfood en maaltijdcomponenten, samengesteld uit ontelbare combinaties van grondstoffen als kip, vlees, vis, kaas, pasta, groente, fruit en de nieuwste generatie vleesvervangers. Door deze specialisatie heeft V&S Foodspecialist in de afgelopen 25 jaar een leidende en bepalende positie opgebouwd binnen de retail, horeca, vliegtuigcatering en foodservice markt in West Europa. De producten worden met zorg en onder grootst mogelijke kwaliteitseisen geproduceerd en geleverd aan onze afnemers, zowel uit het vaste V&S assortiment als taylor-made ontwikkeld in goede samenwerking met onze klanten. V&S Foodspecialist onderscheidt zich door zeer alerte en innovatieve productontwikkeling, kwaliteitsgerichte en flexibele productie en intensieve samenwerking met haar klanten.

Van Vlees & Satéspecialist naar V&S Foodspecialist

De oorsprong van V&S Foodspecialist stamt uit 1904, toen de toenmalige Leidse slagerij gaandeweg ook andere slagers ging beleveren. Dit resulteerde uiteindelijk in de start van een fabriek in Leiden, leverend aan zelfstandige slagers.

Rond 1980 nam men een satébedrijfje over en daarmee werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf.

In die jaren ’80 was de barbeque een opkomende trend, waar V&S op insprong met de productie van rauwe saté, klaar om lekker te grillen op de barbeque. Het bleef echter niet alleen bij saté, het assortiment werd steeds verder uitgebreid met producten als shaslick, kinderspiezen en de hawaii-spies.

Gemak ging een steeds grotere rol spelen in de voeding, waar V&S handig op inspeelde door de spiezen te gaan voorbraden voor cateraars. Inmiddels bestaat het assortiment uit oneindig verschillende soorten saté en spiesen. Daarnaast produceert V&S een hele range aan fingerfood producten, zowel gespiesd als in de vorm van tapas. Productontwikkeling is en blijft een speerpunt van het bedrijf om zo actief en anticiperend op de foodtrends in te kunnen spelen, zowel voor de binnen- als buitenlandse markt.

Kwaliteit en verantwoordelijkheid

Door de kwaliteit voorop te stellen en daar op geen enkele wijze concessies aan te doen, worden de V&S producten uitsluitend geproduceerd op onze IFS en/of BRC gecertificeerde productielocaties.

V&S Foodspecialist neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen heel serieus en heeft deze ethische, sociale en ecologische verantwoordelijkheid geïntegreerd in de lange termijn business strategie. Met het oog op verantwoord gedrag, worden op basis van de ‘Code of Conduct’ eisen gesteld aan onze toeleveranciers. Deze eisen zijn opgesteld in overeenstemming met de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties. Zo screenen we onze toeleveranciers op de arbeidsomstandigheden en de afwezigheid van kinderarbeid.

Daarnaast heeft V&S samen met de Vegetarische Slager gewerkt aan de ontwikkeling van innoverende duurzame vleesvervangers op basis van lupine en soja.

Verder wordt voordurend kritisch gekeken naar de ingrediënten en worden steeds meer kunstmatige toevoegingen vervangen door natuurlijke stoffen. Dat past prima in de huidige cultuur van bewust en verantwoord eten.

Synergie met onze klanten

Intensief samenwerken met onze klanten om zo tot een perfect passend product te komen, is een absolute focus van ons bedrijf. Naast productontwikkeling en product sourcing in nauw overleg met de klant, is service en flexibiliteit in productie en levering van essentieel belang. Immers, het geheel is meer dan de som der delen!

Productie en logistiek

De productie vindt plaats in hoogwaardige productielocaties onder IFS en/of BRC certificering.

V & S Foodspecialist
Nieuwenhuizenweg 11
2314 XP Leiden
Nederland
E: info@foodspecialist.nl
T: +31 (0)71 581 3535

 
 
 
 
 
Disclaimer